Welkom bij Groe(n)ten uit Deurne

Gewoon beginnen. Hoe vaak heb ik dat al niet tegen mezelf gezegd? Want anders begin ik na te denken, te overwegen, te heroverwegen… tot er niks meer overblijft. Je wil niet weten hoe vaak ik al begon met deze blog om hem snel weer offline te halen. Gewoon springen en zwemmen? Niet mijn sterkste kant. Het zou maar eens mis moeten gaan.

Het ging ook mis. Een viertal jaar geleden. Ik was de draad kwijt. Mijn lijf zei STOP. De stekker moest eruit.

Ratracen in de stresskippenren

Het ratje kon niet meer mee en viel uit haar looprad pardoes op de grond. Probeerde meermaals recht te krabbelen en weer in het rad te geraken. Tot ze doorkreeg dat het best oké was, gewoon met haar pootjes op de grond, haar kopje in de zon en haar (snor)haar in de wind.

Niet dat ik nu stresskip af ben. Nee. Maar ik weet iets beter wat ik nodig heb om de stresskippenren zonder kleerscheuren door te komen. Dat is wat ik graag met je wil delen: veel geploeter en gerommel in de marge, met af en toe een helder inzicht.

Over groe(n)ten

Oh ja. Ik wil het ook over groenten hebben. Groenten groeien in de grond. Rennen niet rond. Zijn lekker en – jawel – gezond. Daarom dus.

Groe(n)ten uit Deurne!

Karen Cornelis